willeminnamibie.reismee.nl

Donkerbos & Sonneblom!

Het werk zit er op, Tessa is veilig gearriveerd en dus het logische gevolg dat we samen een lang weekend naar Donkerbos en Sonneblom zijn geweest. Het was echt geweldig! Samen met onze 4x4 taxi driver Charles (die de 4x4 weigerde te activeren zelfs bij bijna stilstand in het dikke zand...) zijn we eerst naar Sonneblom gegaan. We kwamen aan en de mensen stonden al te wachten, ze hadden de auto aan horen komen. De auto was al zo goed als geparkeerd in Sonneblom maar we maalden nog door het zand met 2 km per uur...Grrr ik wilde er uit, dus ben er uit gesprongen. De ontvangst was erg mooi! De mensen wisten niet dat we kwamen en waren erg verrast mij te zien. Willem, Willem, jij het toch nog gekom! Ons het gedenk jij zal nie meer kom nie! Het is ook al weer 8 jaar geleden dat ik er was maar gelukkig herkenden ze me nog! We waren allemaal erg blij elkaar weer te zien... We hebben de dekens uitgedeeld en zijn daarna na een kleiner (nieuw) dorpje (Pietsepost) gegaan. Willie vertelde me daar dat hij altijd al had gezegd dat ik terug zou komen. `Willem was erg jong toen hij bij ons was, geef hem de tijd om de studie af te maken en te werken daarna komt hij vast nog terug.` Vervolgens zijn we naar Donkerbos gegaan. Ook hier herkende de mensen me nog, het was echt hartelijk. Omdat niet iedereen in het dorp was, hebben we de overgebleven dekens aan April Magot gegeven zodat elk huishouden hun 2 dekens daar op konden halen. We spraken af dat we de volgende dag Donkerbos zouden bezoeken. Terug in Sonneblom vroeg ik naar Jan, Jacob Piet en andere mensen die ik miste. Helaas bleek Jacob Piet en Ou Bles gestorven...Jacob Piet was van mijn leeftijd en ik kon het in 2004 erg goed met hem vinden. Triest. We zijn dezelfde dag nog even naar zijn graf gegaan. Jan, Januari, Willem en Marie bleken in Gobabis te zijn! Dat was balen... Maar gelukkig hebben we ze maandag middag nog gevonden in Gobabis. Jan vertelde me dat we in Sonneblom moeten komen wonen. Tessa en ik mogen onze eigen plek uitkiezen en ze helpen ons een huis bouwen. Mooi toch? Tja en verder? Niks veranderd daar! De meeste huisjes zijn nieuw (ze gaan meestal maar een jaar of zeven mee) maar staan vaak op dezelfde plek als in 2004. Wel een grote verandering is dat zowel Donkerbos als Sonneblom tuinen hebben en zonne-energie. Elk huisje heeft zijn eigen verlichting. De helft van de mensen doet elke dag niks anders dan hout sprokkelen, de geiten in de gaten houden, koeien van de Herero`s wegjagen, pap maken, thee drinken of de was doen. De zaterdag in Donkerbos was leuk, we zijn zo`n 5 huisjes bij langs gegaan en wat herinneringen opgehaald. Gifblaar (dodelijke plant voor geiten en koeien) is nog steeds de talk of the town...De mensen waren erg complimenteus en vonden dat `ons baie mooi saam geblij het dai tijd`. Frederick is zelfs van plan om zijn paspoort in orde te maken en naar Nederland te vliegen...haha. Zondagochtend zijn we naar de kerk gelopen, maar daar was niemand om 9 uur helaas. Achteraf bleek dat de kerk een uurtje vertraagd was maar toen waren wij alweer terug gelopen naar Sonneblom. `s Middags zijn we naar Pietsepost gegaan waar Willie bezig was om nieuwe pijlen voor zijn pijl en boog te maken. Abraham speelde weer zijn vertrouwde gitaar...we hebben onze mooiste middag daar beleefd. Tessa heeft nog mooie Bushmen bling bling gekocht! Twee erg mooie kettingen die Willie gemaakt heeft, hij is dan wel weer een bezig baasje... Het afscheid was best zwaar, de mensen waren enorm dankbaar en wij ook... Op dit moment zitten we in Windhoek lekker in onze eigen kamer bij de Cardboardbox Backpackers. Morgenochtend vroeg haal ik onze huurauto op en vertrekken we naar Sossusvlei, onze rondreis gaat beginnen! Groeten Willem & Tessa

Agnes Kroese

Leuk zeg dat je in gelegenheid was om 'oude vrienden' te bezoeken. Veel plezier verder bij jullie rondreis!

gerbrand

Vet hoor! Hoe lang zijn jullie nog onderweg?

Arjan

Mooi verhaal man! Leuk ook dat ze nog hoopten dat je (jullie) nog weer een keertje terug kwam(en), heb je blijkbaar wel een goeie indruk gemaakt de vorige keer :)

Wolter

Klinkt geweldig! Jouw krullen zijn iets groter dan die van hen, maar je zou er best tussen passen ; ) Veel plezier saampies!

albert scheffer

Gisteravond je ouders op info avond gezien en gesproken. Mooie verhalen man! Geniet er van, je bent zo weer terug!

Lucie

Fijn om weer wat te horen (en om te horen dat Tessa goed is aangekomen).
Ook plezierig dat jullie in ieder geval niet langer wegblijven dan 7 jaar (want dan is dat huisje dat ze voor jullie willen bouwen dus weer afgeschreven)...

Marloes

Wat fijn Willem, dat jullie zo'n warm welkom hebben gekregen! Ik ben heel benieuwd om (als je weer terug bent) te horen hoe je het allemaal hebt ervaren en hoe het was om na al die tijd daar weer te zijn.
Heel veel plezier nog de komende tijd, ik weet eigenlijk niet precies wanneer je weer terug komt) en geniet ervan!

Miep

Kippevel!!!

Cin

Hee Tessa en Willem, fijn wat van jullie te horen! :-) Als ik het verhaal lees, klinkt het als een super reis. Mooie belevenissen en heel bijzonder dat ze je nog kende Willem. Geniet er samen nog van en post nog maar een keer een verhaal, leuk! X

Hans

Goeie reis!