Na Ethosha wilde ik graag weer plannen gaan maken voor de komende tijd bij de gemeente. Presenteren en informeren op High Schools, dry toilets bij preschools realiseren, samenwerking met beroepsonderwijs opstarten en nog wat dingetjes...
Helaas kwam ik er de 16e Juli achter dat mijn toeristen permit de 20 Juli zou verlopen. Dat was niet de bedoeling...het had te 20e van Augustus moeten zijn! Het was nu te kort dag om e.e.a te regelen in Windhoek. Ik heb nog een dag presentaties gehouden op du Plessis en ben vervolgens de 19e vertrokken naar Botswana. Dit alles in de hoop dat ik bij terugkomst in Namibie een nieuwe permit voor 3 maanden zou krijgen. Helaas is dat niet gelukt...ik heb slechts mijn 3e maand gekregen (waar iedere toerist recht op heeft), tot eind Augustus dus.
Nu zal ik maandag naar Windhoek gaan om alsnog via de officiele weg verlenging aan te vragen. Hopen dat het lukt!! Het zou echt kut zijn als het niet doorgaat want dan kunnen Tessa en ik onze reis in Namibie op onze buik schrijven en kan ik de afronding van de bouw vd toiletten met bijbehorende awareness campaign niet meemaken/ uitvoeren...
Voordeeltje van dit alles is dus wel dat ik naar Botswana ben geweest. Naar Maun, in de Okavango Delta om precies te zijn. Donderdag ochtend vroeg werd ik door Graham afgezet bij de grens en na een klein uurtje had ik al een lift te pakke, rechtstreeks naar Maun! Ideaal, want ik had er al op gerekend een tussenstop in Ghanzi te moeten maken. Na 600 km ben ik gedropt bij de Old Bridge Backpackers. Mooie plek en mijn starpunt voor een driedaagse trip de delta in!
De Okavango Delta is het grootste inlandse moerasgebied van Afrika. Alle welbekende Afrikaanse dieren komen hier voor en lopen rond in een spectaculair contrast van droogte en water. Samen met een gids in een makoro (uitgeholde boomstam) rondgetoerd en 2 nachten geslapen met hyena`s, olifanten en nijlpaarden als achtergrond geluid. Geweldig!!
We hebben verschillende eilanden bezocht en al lopende zijn we olifanten, giraffen, gnoes, zebra`s, een buffel, een wilde kat, een nijlpaard en nogal wat raar gevogelte tegen gekomen. Je voelt je wel erg klein worden als je 80 meter van een stuk of wat olifanten staat! En geen geweer of niks mee! Echt een mooie ervaring...
Voor wie nog een paar mooie natuurplaatjes weet te waarderen...ik heb er een stuk of wat geupload!
Zoals gezegd, maandag naar Windhoek en dan weer back to normal hoop ik!
Cheers!
Monique
28 jul. 2012, 22:29
Nou, succes met het visum dan! Moet lukken toch? Fingers crossed! xxx
Wolter
31 jul. 2012, 14:47
Dat zou idd balen zijn. Maar tering, wat ben ik jalours op je O.D. ervaring....geniet ervan verder en succes bij het verlengen.
Miep
03 aug. 2012, 22:50
Ik denk dat je vader wel heel graag bij je zou willen zijn, met al je "natuurverhalen". Tja die moet het nu doen met het "gebrul" op Dicky Woodstock (tenminste, als hij morgenavond heen gaat), ook leuk!!
Het verlengen moet lukken, want de afronding van het toilettenproject moet je mee kunnen maken!!!
Toi, toi, toi.
siepie en jan
09 aug. 2012, 08:37
Hoi Willem,
We feliciteren je van harte met je verjaardag!!!
Is het nog gelukt om je verblijf te verlengen in Windhoek of moet je tijdelijk het land uit(bijv. 1week),om opnieuw langer te mogen blijven.We horen het nog wel.Een hele fijne dag en neem er 1op,dat gaat vast wel lukken,ha ha ha.
Lieve groetjes van Jan en Siepie xxx
PS nog bedankt voor je kaart! doei doei.
Arjan
09 aug. 2012, 20:38
He Bakkers,
Dat klinkt allemaal niet helemaal ideaal. Inmiddels alles alweer normaal?
Hoe dan ook, van harte gefeliciteerd!!! Dus eindelijk ook de zeer respectabele leeftijd van 30 bereikt :D Hoop dat je het daar nog een beetje kan vieren. Als je terug bent drinken we wel even een biertje, al doen we dan ongetwijfeld sowieso wel :) Ook de felicitaties van Shoma!