willeminnamibie.reismee.nl

Yebo!

Is het weekend...ben je ziek! Helaas was ik vrijdagavond zo lui om patat met een stukje vlees bij de Plaaskombuis (minisupermarkt) te halen. Het smaakte me goed maar kwaliteitsvoer was het niet...Gisteren last van `maagwerk` en ook nu nog niet fit, maar voel me gelukkig al iets beter. Ook afgelopen zaterdag hadden we een voetbaltoernooitje moeten hebben. Nadat het vorige week afgelast was omdat het veld al besproken was door anderen, ging het deze keer om onduidelijke redenen ook niet door. Nu wordt het volgende week, ach ja, zo blijf je elk weekend iets hebben om naar uit te kijken ;). Donderdag flink getraint (9 tegen 9) om straks de andere 6 teams het prijzengeld van 150 euro af te troggelen. Hoewel Namibie internationaal niet bekend staat als een voetballand, hebben de Afrikaanse tackels ook hier een laag zuurties gehalte. Resultaat: een beenbreuk tijdens het trainingspartijtje. Iedereen bleef er nogal rustig onder, de jongen met de breuk niet het minst! Stefanus trok de schoen uit van de jongen, dat moet eigenlijk niet, en al snel bleek been net boven het enkel gebroken te zijn. Met zijn onderbeen wat bungelend is hij vervolgens naar het ziekenhuis gegaan... Afgelopen week veel in Kanaan geweest. Stefanus en ik zijn nu bij alle 100 huishoudens langsgegaan om hen te vertellen dat ze toiletten krijgen, waar ze komen etc. Ook deze week zullen we er weer heen gaan om de kijken of al bezig zijn om hun huisjes te verzetten, bomen om zagen etc. Verder wil ik een startdatum voor de bouw van 16 toiletten op lagere scholen vast proberen te stellen, daar zal ik nog e.e.a. voor uit moeten zoeken. Het rondlopen in Kanaan went al aardig en ook de mensen kijken niet meer zo op van mij. Tenminste de meeste dan, want er zijn een paar peuters bij die denken dat ik de witte duivel ben. Nog nooit een blanke gezien denk ik? Er is 1 ventje die begint elke keer te janken als hij mij ziet! En bang! Volgens de moeder was hij niet bang voor blanken maar na de 2e en 3e keer kon ze het niet meer ontkennen...Ik er een foto van gemaakt, deze ga ik uitprinten en aan hun geven. Kan die jongen later ook bewijzen dat ie al vroeg niks van blanken moest hebben ;) Kallum!

Tessa

Wat ben je toch ook een kindervriend! En ook nog een foto maken, een fototoestel heeft ie waarschijnlijk ook nog nooit in z'n leven gezien... ;)

Gerbrand

Ziet en leest er weer goed uit, goed bezig daar! En je vlees volgende keer maar even wat extra nabakken dacht ik

Sanne @ Arnhem

Haha, mooi vermakelijk verhaal weer!

Monique

Ajoh, NL staat internationaal ook niet bekend als een voetballand... ;-) Succes met het toernooi!

Gideon

Ben benieuwd hoeveel het gaat worden en hoeveel mensen naar het ziekenhuis moeten:p en O te lezen heb je super naar je zin goed on te horen Willem..

Hans

Hee witte duivel! Huisjes verzetten!? Geen wonder dat ze bang zijn voor je.. :-)
Grapje hoor, goed bezig! Worden de eerste gebouwd terwijl je daar nog bent denk je?
Groetjes

Lennart

Hey Bakker,haha,mooi verhaal!!!!Goed bezig daarzo!!Al wat opgeknapt?Succes met het toernooi!!!grz lennart

Truus

We zijn weer thuis willem.
Wat schrijf je elke week een leuk stuk!!!
Dat afrikaans is ook erg vermakelijk.
Groeten

Miep

De reacties zijn niet van de lucht. Ja, dat krijg je als je jongetjes plaagt!! Ben benieuwd naar je volgende verhaal, of men inderdaad al bezig zijn te verhuizen. Wat een gedoe voor die mensen. Als ze maar goed inzien dat het noodzakelijk is, zal het allemaal wel gaan. Zo langzamerhand lijkt het er op dat je goed voet aan de grond krijgt.

carolien zeldenrust

Hallo Willem Wat leuk dat we een stukje met je mee kunnen reizen! gr